2008年1月7日月曜日

Osechi Dish of 2008


Japanese prepare osechi dish for New Year and it consists of many common ingredients. Some of them are kuromame (black beans), kuri-kinton (mashed sweet potatos with chesnuts), and kohaku-namasu (red and white pickles).

Although I did not have the chance to get enough ingredients to make osechi dish, I think I did a pretty good job this year!

From left to right:
First row (two colored egg, tataki gobo, and shitake mushroom)
Second row(bamboo shoots and carrots, konnyaku, subasu, and kohaku-namasu)
Third row(kuromame, kurikinton, and tender chicken)

Gobo is burdock in English. Tataki is a way to prepare burdock. You need to smash gobo with a Japanese wooden pestle!

2 件のコメント:

えつこ さんのコメント...

お久しぶりです。モンテレイの吉松です。偶然このブログを見つけ、あいちゃん、剛くんの近況を知りました。もう2人共大学生ですね。じゅんこさんもテキサスでご活躍の様子、さすがと感心しています。ゆきもこの6月にアメリカンスクール卒業します。
懐かしく、ゆっくりお話したいなと思い、コメント?入れました。
お暇な折に eyy719@yahoo.co.jp
にメール下さると嬉しいです。  YOSHIMATSU ETSUKO

N さんのコメント...

It looks so good!!! Seems to be that you are a good chef!!
This blog it´s really interesting :)